Skip to main content

Om Cypern

"340 SOLIGA DAGAR OM ÅRET"

Cypern är officiellt Republiken Cypern belägen på en ö i östra Medelhavet, öster om Grekland. Cypern är den tredje största ön i Medelhavet, och Republiken Cypern är en medlemsstat i Europeiska unionen.
Cypern består av en grekisk och en turkisk del, och i södra delen hittar du våra resor. Cypern är en populär semesterö, inte minst för de som är hungriga för sol och värme under sommarsemestern.

Cypern ett land du kan besöka året runt, eftersom det har det bästa klimatet i Medelhavet. Cypern är också ett bra ställe att leva, har det bästa hälsoklimatet i världen, höga levnadsstandarder, bra infrastruktur, Europas bästa skattesystem, god rättvisa, god hälso- och sjukvård, tryggt boende (brott är bland de lägsta i Europa ).
Cypern blir en alltmer populär plats att njuta av pensionering och / eller köpa fritidshus. Efterfrågan växer stadigt och har blomstrat främst på grund av europeiska länder, med brittiska invånare i ledningen.

Med dess 340 soldagar per år är Cypern ett helårsdestination som erbjuder sol, strand, fest, kultur och historia, och de allra flesta är välplacerade för att njuta av denna ö. Både familjer med familjer, nyfamiljade par, grupper av vänner och äldre kommer att ha en underbar och minnesvärd semester på Cypern.

KLIMAT

Cypern har ett distinkt Medelhavsklimat med varma och torra somrar och milda och fuktiga vintrar. Ön har i genomsnitt 340 soldagar per år.
Det årliga nederbördet är cirka 510 mm. Frost uppstår inte vid kusten, men i högre områden kan det vara ganska kallt på vintern och snö kan falla i bergen.
Medeltemperaturen i Nicosia är 29 grader C under årets hetaste månad (augusti) och 11 grader C under de kallaste månaderna (januari-februari).

BEFOLKNING

Det lever ca. 639 800 Cyprioter i södra Cypern. I norra Cypern ockuperas, lever det ca. 115 000 turker.

SPRÅK

Grekland är modersmål, men engelska används också ofta och talas av de flesta. Många cyprioter talar också flera andra språk som tyska, ryska, franska etc.

RELIGION

78% grekisk ortodoxa, 18% muslimer, 4% maroniter, armeniska-apostoliska och andra.

Hälsa och matvård

Inga speciella vacciner behövs. Kranvatten kan vara full, men det är vanligt att köpa vatten på särskilda vattenstationer eller i butiker.
Det är hög standard och rimligt prissatt för folkhälsovården. De flesta läkare och sjuksköterskor är engelska som talare med utbildning från utlandet. Det finns också ett brett utbud av privata hälsotjänster.
Medicinsk hjälp är bra över hela ön och apoteket är utrustat med modern medicin och utrustning.

INFRASTRUKTUR

Infrastrukturen på Cypern är av mycket hög standard. En fyrbana motorväg går längs hela sydkusten och knyter samman alla större städer i södra Cypern. Både Paphos och Larnaca har nya flygplansterminaler. De nya terminalerna möjliggör större flygtrafik till Cypern. Telefonsystemen upprätthåller även en hög standard och du har möjlighet att bredbandsanslutning.

Resekalender

21/12Anemi Hotel & Suites - 2 veckorfrån 12 783:-
21/12Smartline Mayfair - 2 veckorfrån 8 968:-
21/12Senior: Anemi Hotel & Suites - 3 veckorfrån 15 629:-
21/12Senior: Anemi Hotel & Suites - 4 veckorfrån 19 566:-
21/12Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckorfrån 12 783:-