Skip to main content

Paphos

Pris från:
6 924:-
Dagar:15
 • Frukost.
 • Flygningen t / r med direktflyg + 1x 20kg och 10kg handbagage per person.
 • Professionell reseguide.
 • Hotell.
 • Nytt arrangemang varje vecka, med aktiviteter och utflykter.
 • * Priset inkluderar inte:
 • Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring.
Boka resa

Om Paphos

Paphos är ett perfekt resmål för dig som söker sol, stränder och avslappning. Men Pafos har mycket mer att erbjuda. Platsen har spännande arkeologi, historia och kultur. Det finns många fina utflykter runt ön, och om så önskas kan de kombineras med mjuka sandstränder och fina restauranger. Här kan du gå en promenad, shoppa och njuta av en småstadsatmosfären eller strosa runt bland kulturskatter från antiken.

Paphos är en vacker kuststad sydväst på ön cypern. Pafos har ca 30 000 invånare fördelat i två stadsdelar, ''Kato Paphos'' - nedre Paphos på svenska och ''Pano Paphos'' - översatt till övre Paphos. Kato Paphos är en anordnad semesterort med strandpromenader, vattenland, fiskhamn, restauranger, klippor och små stränder. Det finns minst 170 restauranger, aktiviteter och hotell. Kato Paphos blir därför ofta definierat som öns centrum. I Pano Paphos möts du av vardagslivet till stadens lokalbefolkning och här finns också gamla stan med många genuina restauranger. Det finns också vackra, färgglada torggator med många olika dofter. Alla små gator ger ett intryck av att man går i en labyrint. Pafos har bra infrastruktur och kollektivtrafiken har avgångar var tionde minut. Detta gör det enkelt att ta sig från den ena sidan av staden till den andra utan att va beroende av bil eller taxi.

Vid havet, i utkanten av Paphos centrum ligger ''Petra tou Romiou'' - som också kallas Afrodites födsels plats. Hon är en grekisk gudinna enligt den grekiska mytologin. Afrodite anses dessutom vara den vackraste av gudinnorna och hon representerar kärlek och fruktsamhet. Det finns många lokala myter runt gudinnans krafter, varav en hävdar att det finns ritualer som ger ökad fruktbarhet. Ett exempel på en ritual är att simma runt Afrodites födelseplats tre gånger moturs. Man kan också bada efter midnatt eller hitta en hjärtformad sten i vattnet runt Petra tou Romiou. Ritualerna gör att platsen och gudinnan ofta blir besökt av människor från hela världen.
Vid Petra tou Romiou ligger det en vacker strand som anses att vara den bästa på Cypern.

Under grekisk och romersk tid var Paphos Cyperns huvudstad. Detta har satt sina spår i Paphos i form av mäktiga verk, varav endast ruinerna består av vissa. Ett av verken är den romerska guvernörens slott '' Dionysos''. Golven är belagda med vacker mosaik som fortfarande är bevarat. Slottets storlek är också urskiljbart i ruinerna som ligger i slutet på strandpromenaden i Kato Paphos. Vid Dionysos finns också fornlämningar från Pafos mäktiga fort som under medeltiden vaktade kustvägen in till Pafos. Staden Pafos finns med på UNESCOs lista över natur-och kulturskatter och är ett av världens kulturarv. Själva staden är från den neolitiska epoken och har mycket historia och arkeologiska platser att erbjuda.

Kontakta oss på post@cypernresor.nu, eller ring vår kundservice på tlf +47 401 29 500 om du har några frågor eller om du behöver hjälp med beställningen!

Temperatur i Cypern

Vinteren på Cypern är som en bra nordisk vår / sommar; varmt under dagen och lite kyligt på kvällen, vilket faller bra för oss norrmän, som också kan njuta av ett trevligt liv här på vintern också.

  Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Dag: 16 17 19 23 27 31 33 33 31 28 23 19        
Natt: 8 7 8 10 14 18 20 20 18 16 12 9        
Vatten: 17 16 17 17 19 21 23 25 25 24 23 18        

Platser att se på Cypern

Paphos har mycket att erbjuda när det gäller historia, kultur, mat och avkoppling.
Nedan kan du se några bra exempel på saker som vi rekommenderar dig att se när du är i Paphos.

 

The House of Dionysus/paphos mosaics

Mosaikdekorationerna och de mytologiska kompositionerna är huvuddragen i denna restaurerade romerska villa.
som går tillbaka till andra århundradet A.D. Centralt beläget i Paphos.

 

 

 

 

Medieval Castle of Paphos

Paphos slott var ursprungligen ett bysantinsk fort byggd för att skydda hamnen.
Det byggdes om av Lusignans på 1300-talet, som demonterades av venetianerna år 1570 under den ottomanska invasionen.
och byggdes om av ottomanerna efter att de fångade ön på 1500-talet

 

 

 

Tomb of the Kings

En stor nekropolis ligger cirka två kilometer norr om Paphos hamn på Cypern.
Kungarnas grav ligger på UNESCO: s världsarvslista.

 

 

 

 

Bath of Ahprodite

Man tror att den grekiska gudinnan av kärlek och fertilitet, "Afrodite" tog sitt bad här.
Det finns många myter runt poolerna, och en av dem är att om du bader i, återställs du av fruktbarhet och ungdom.

 

 

 

 

Coral Bay

Coral Bay är en populär turistort i Paphos.
Norra och södra kusten av Coral Bay kännetecknas av steniga trädgårdar och havgrottor.
Coral Bay är en 600m strand med mjuk vit sand, omgiven av ett par kalkstenar.
Coral Bay Beach har en blå flagg certifiering, vilket innebär att den följer en hög standard jämfört med EU-direktivet.

 

 

 

Vouni Panayia Winery

Vouni Panayia vingården i den västra delen av Panayia representerar vinodlingens dynamik på Cypern och är den bästa representationen av cypriotiska vinmakarnas engagemang i land och lokal kultur.

 

 

 

 

Adonis Baths

Adonis bad ligger nära Coral Bay och ligger nära Kili Village och Mavrokolymbos Dam. Enligt den grekiska mytologin tillbringade Aphrodite och Adonis mycket av sin tid i baden, och många av deras barn föddes. Det sägs att om du badar i det här badet behåller kvinnorna sin ungdom i sin styrka.

 

 

 

 

Petra tou romiou (Aphrodites rock)

Födelseplatsen för Afrodite, kärlekens gudinna och fertilitet. Det sägs att hon steg från havet i den här hamnen och att hon själv valde den här berömda stenen där hon skulle börja sitt liv bland folket.

Utflykter

Vi ordnar vecko utflykter från hotellet, till golfbanor, vingårdar och historiska kulturskatter som finns över hela den cypriotiska ön.

Paphos är mycket berömt för sin historiska upptäckt och här hittar du väl bevarade ruiner från romerska palats och städer, grekiska tempel, kyrkor och fort från korsfararna, den heliga staden Afrodite, och mycket mer.Paphos är en UNESCO världsarvslista över kultur-och naturskatter.

Om Cypern

"340 SOLIGA DAGAR OM ÅRET"

Cypern är officiellt Republiken Cypern belägen på en ö i östra Medelhavet, öster om Grekland. Cypern är den tredje största ön i Medelhavet, och Republiken Cypern är en medlemsstat i Europeiska unionen.
Cypern består av en grekisk och en turkisk del, och i södra delen hittar du våra resor. Cypern är en populär semesterö, inte minst för de som är hungriga för sol och värme under sommarsemestern.

Cypern ett land du kan besöka året runt, eftersom det har det bästa klimatet i Medelhavet. Cypern är också ett bra ställe att leva, har det bästa hälsoklimatet i världen, höga levnadsstandarder, bra infrastruktur, Europas bästa skattesystem, god rättvisa, god hälso- och sjukvård, tryggt boende (brott är bland de lägsta i Europa ).
Cypern blir en alltmer populär plats att njuta av pensionering och / eller köpa fritidshus. Efterfrågan växer stadigt och har blomstrat främst på grund av europeiska länder, med brittiska invånare i ledningen.

Med dess 340 soldagar per år är Cypern ett helårsdestination som erbjuder sol, strand, fest, kultur och historia, och de allra flesta är välplacerade för att njuta av denna ö. Både familjer med familjer, nyfamiljade par, grupper av vänner och äldre kommer att ha en underbar och minnesvärd semester på Cypern.

KLIMAT

Cypern har ett distinkt Medelhavsklimat med varma och torra somrar och milda och fuktiga vintrar. Ön har i genomsnitt 340 soldagar per år.
Det årliga nederbördet är cirka 510 mm. Frost uppstår inte vid kusten, men i högre områden kan det vara ganska kallt på vintern och snö kan falla i bergen.
Medeltemperaturen i Nicosia är 29 grader C under årets hetaste månad (augusti) och 11 grader C under de kallaste månaderna (januari-februari).

BEFOLKNING

Det lever ca. 639 800 Cyprioter i södra Cypern. I norra Cypern ockuperas, lever det ca. 115 000 turker.

SPRÅK

Grekland är modersmål, men engelska används också ofta och talas av de flesta. Många cyprioter talar också flera andra språk som tyska, ryska, franska etc.

RELIGION

78% grekisk ortodoxa, 18% muslimer, 4% maroniter, armeniska-apostoliska och andra.

Hälsa och matvård

Inga speciella vacciner behövs. Kranvatten kan vara full, men det är vanligt att köpa vatten på särskilda vattenstationer eller i butiker.
Det är hög standard och rimligt prissatt för folkhälsovården. De flesta läkare och sjuksköterskor är engelska som talare med utbildning från utlandet. Det finns också ett brett utbud av privata hälsotjänster.
Medicinsk hjälp är bra över hela ön och apoteket är utrustat med modern medicin och utrustning.

MAT OCH DRICK


Liksom de flesta önationer domineras restaurangutbudet av fisk och skaldjur på Cypern, men det är inget problem att få kött eller vegetarisk mat. Cypern påverkas naturligt av matkulturen i sina moderstater, Grekland och Turkiet, och rätter som moussaka och souvlaki är överflödiga.
Cyprioterna, å andra sidan, har vana att krydda maten med mynta, till skillnad från vad du får i Grekland. I norra Cypern finns en grillad kebab på spett som gäller.
Kyprioterna har blivit väldigt drivna för att hantera horder av turister som vill ha det de brukar från sitt hemland, så det finns också gott om engelska pubar som serverar fisk och chips samt tyska och skandinaviska restauranger. Som överallt i världen hittar du alltid kinesiska och indiska restauranger, amerikanska snabbmatskedjor och otaliga pizzarestauranger.

LOKAL MAT PÅ CYPERN

I äkta cypriotiska matsal får du mycket stora och fyllande portioner, gjorda av färska ingredienser. Gärna prova marathon meal meze, som är en serie med många mellanmål som vanligtvis delas av flera. Här får du en smak av de flesta Cypern har att erbjuda från kulinariska godisar. Men var beredd på att upp till 30 rätter serveras på bordet, så gör gott om utrymme och var hungrig innan du börjar! Testa även den lokala bläckfisken, liten bläckfisk som är delikat beredd i rödvinsås. Som tillbehör får du grönsaker som potatis i olivolja, persilja, blomkål och sparris. Och naturligtvis bra och billigt lokalt rött vin.

Om du vill ha en autentisk cypriotisk matupplevelse utan massproducerade turistmenyer, gå till en av de små byarna längre inåt och hitta den lokala tavernan där lokalbefolkningen äter. Här borde du inte förvänta dig vita bordsdukar, huvud servitörer, silver bestick eller till och med en meny. Men fråga rättens dag, och du kommer att garanteras doftande mat med färska ingredienser.

En prestigefylld liten avskild pärla är Kouppas Stone Tavern i den lilla byn Neo Chorio på Akamas halvön väster om Cypern. Speciellt rekommenderas är den cypriotiska specialiteten Afelia, som är ömt fläsk i rött vin med koriander.

En annan mycket speciell upplevelse är att använda söndag att köra till den lilla byn Phyti, som ligger högt uppe i bergen ovanför Evretodalen i västra Cypern. Från Phyti Tavern har du panoramautsikt över dalen som tar dig andan och söndags luncher här med meze är mycket populära med lokalbefolkningen. Ring 00357 99138573, förbeställ bord och börja och njut av.

DESSERTED AT CYPRUS

Till efterrätt kan man förvänta sig färsk frukt och söta kakor som ofta fylls med ost, fikon eller honung. Detta inkluderar det cypriotiska kaffet, en pulverig söt brygga som serveras i små koppar, helst med ett glas vatten.

Många restauranger är stängda på eftermiddagen och serverar endast middag från kl. 20.00. Restaurangerna börjar bara fylla upp från 21:00.

DRICKER I CYPERN

Kyprioterna har gjort vin i tusentals år, och de flesta är överens om att de behärskar den konsten. Det mest kända vinet är förmodligen Commandaria, ett sött gult efterrättsvin som har producerats i över två tusen år. Richard Lionheart, som gifte sig med en cypriotisk prinsessan under en av korsaderna från 1100-talet, kommer att ha varit stolta över denna drink. Commandaria ska vara världens äldsta vin som har varit i kontinuerlig produktion med samma namn.

Av vanligt rött vin anses Maratheftiko och Onoufrios bland de bästa, och av de vita vinerna bör du prova Vasilikon.

Om du föredrar öl är de lokala märkena Leon och KEO ljusa och välsmakande pilsners som serveras iskallt. Om du beställer meze, kommer du förmodligen att erbjudas lokalt producerad brandy, med ett alkoholinnehåll på nästan 40%.

HISTORIA

"10 tusen år av historia"


Cypern var enligt den grekiska mytologin, Afrodites födelseort, och ön var en viktig mellanlandning för korsfararna. På Cypern hittar du ruiner av både romare, perser och egyptier, och stadsmurarna runt huvudstaden Nicosia är byggda av venetianerna.

Den tidigast kända mänskliga aktiviteten på ön går tillbaka till 9000 f.Kr. Arkeologiska rester från denna period inkluderar den relativt välbevarade neolithiska stenåldern Khirokitia, vilken UNESCO har förklarat som en del av världsarvet med "förstärkt skydd" status vid väpnad konflikt, tillsammans med de arkeologiska platserna i Páfos och de målade kyrkorna i Troodosregionen. Cypern har också några av de äldsta brunnarna i världen. [4]

Cypern var en del av det hetitiska riket tills det avgjordes av mykenska grekerna i det 11: e århundradet f.Kr. Som en strategisk plats i Mellanöstern upptogs den senare av flera betydande makter, inklusive assyrierna, egyptierna och perserna, och härigenom erövrades ön 333 f.Kr. av Alexander den Store. Nästa härskare var den egyptiska ptolemyska dynastin, det romerska riket, det byzantinska riket, kortlivade arabiska kalifer, franska Lusignan-dynastin och Venedig, följt av den ottomanska erövringen år 1571. Ön kvar under ottomansk kontroll i tre århundraden och placerades under brittisk administration år 1878 tills Den beviljades självständighet 1960 och blev medlem av Commonwealth nästa år.

1974, som ett resultat av våldet mellan cypriotiska samhällen som består av grekcyprioter och turkcyprioter, inträffade en kupat av grekcypriotiska nationalister och element i den grekiska militärjuntaen i syfte att uppnå enosis (associering av Cypern med Grekland). Detta ledde den turkiska militären att landa på norra delen av ön den 20 juli 1974, även känd som Operation Fred på Cypern, för att skydda turkcyprioterna [10]. Den turkiska militären stannade kvar på ön efter våldstilfallen, som praktiskt taget ledde till en uppdelning av ön och som har varit ett mål för Turkiet sedan 1955. Våldet mellan etniska samhällen och den efterföljande turkiska invasionen ledde 200 000 grekcyprioter att flytta från norr till söder medan turkcyprioter var tvungna att flytta från söder till norr, och inrättandet av en separat turkcypriotisk politisk enhet i norra Cypern. Dessa händelser och den efterföljande politiska situationen är fortfarande en bestående tvist.

Republiken Cypern har den statliga staten högt över ön Cypern och dess omgivande vatten, förutom de brittiska militärbaserna i Akrotiri och Dekelia. Republiken Cypern är faktiskt uppdelad i två huvuddelar: området under effektiv kontroll av Republiken Cypern, cirka 59 procent av öns landområde och den turkiska kontrollerade delen av norr, som kallar sig "Republiken Norra Cypern" och som endast erkänns av Turkiet. Det täcker cirka 36 procent av öns område.

Cypern är den tredje mest folklorösa ön i Medelhavet och en av de mest populära turistmålen. En avancerad ekonomisk ekonomi med ett mycket högt humant utvecklingsindex blev Republiken Cypern en av de grundläggande medlemmarna i Organization of Alliance-Free Nations tills den blev medlem i Europeiska unionen den 1 maj 2004. Den 1 januari 2008 blev Cypern medlem av euroområdet .

Förenade kungarikets inflytande känns. Kyprioterna talar bra engelska och kör på vänstra sidan av vägen. Utrikeshandeln består av import av olja, mat och olika textilier. Varor som exporteras mycket är kläder och skor, frukt och grönsaker. Handelspartner är särskilt Italien, Storbritannien och USA.

Karta

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
11 / 1 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
6 924:-
Boka
18 / 1 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
6 924:-
Boka
25 / 1 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
6 924:-
Boka
4 / 1 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
7 161:-
Boka
1 / 2 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
7 424:-
Boka
15 / 2 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
7 424:-
Boka
28 / 12 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
7 649:-
Boka
29 / 2 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
7 736:-
Boka
14 / 3 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
7 980:-
Boka
7 / 3 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
8 040:-
Boka
22 / 2 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
8 378:-
Boka
8 / 2 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
8 849:-
Boka
21 / 12 Stockholm (Arlanda) Smartline Mayfair - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
8 968:-
Boka
11 / 1 Stockholm (Arlanda) Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
10 599:-
Boka
18 / 1 Stockholm (Arlanda) Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
10 599:-
Boka
25 / 1 Stockholm (Arlanda) Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
10 599:-
Boka

Hotell

Anemi Hotel & Suites

Anemi Hotel & Suites

''Anemi Hotel & Suites erbjuder en oas av lugn, komfort och modern stil för att ge dig en destination som du vill besöka om igen.'' Detta stilfulla boutiquehotellet i Pafos har ljusa, luftiga rum med...
 • Fitness
 • Nær stranden
 • Leilighet
 • Nær sentrum
 • Frokost
 • Senior 60+

Pris från: 8 065:-
Kissos Hotel

Kissos Hotel

Kissos hotel är ett väldigt trevligt hotell som passar både för vuxna och barn i alla ådrar. Hotellet ligger bara 300 meter från stranden, och erbjuder utomhuspooler med solsängar och en tennisbana mi...
 • Bra med barn
 • Fitness
 • Nær stranden
 • Nær sentrum
 • Frokost

Smartline Mayfair

Smartline Mayfair

’’Smartline mayfair erbjuder en härlig semester i en avslappnad miljö med en bra standard och med alla bekvämligheter som behövs". Hotellet har två pooler utomhus och en pool inomhus, och hotellet är...
 • Bra med barn
 • Hotell med SPA
 • Nær stranden
 • Nær sentrum
 • Halvpensjon
 • All inclusive
 • Frokost

Pris från: 6 228:-

Resekalender

22/2Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 1 ukeFrån 6 228:-
22/2Smartline Mayfair - 1 ukeFrån 6 228:-
14/3Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 1 ukeFrån 6 615:-
29/2Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 1 ukeFrån 6 728:-
14/3Smartline Mayfair - 1 ukeFrån 6 834:-