Skip to main content

Seniorresor 60+

Pris från:
7 701:-
Dagar:15
 • Flygningen t / r med direktflyg + 2x 20kg och 10kg handbagage per person.
 • Frukost.
 • Professionell reseguide.
 • Hotell.
 • Nytt arrangemang varje vecka, med aktiviteter och utflykter.
 • * Priset inkluderar inte:
 • Avbeställningsförsäkring och reseförsäkring.
Boka resa

 

Cypernresor etablerats i 2017 som specialister på seniorresor och har reste med över 1000 glada pensionärer sedan etableringen.
Våra resor märkta med "senior", som du också hittar på den här sidan, är särskilt lämpliga för svenska pensionärer, med eget aktivitetsprogram, veckoprogram och reseledare.
På dessa resor reser vi tillsammans på grupper av 15-40 äldre, där vi har stora delar av hotellet för oss själva. Dessa resor är mycket sociala och äventyrliga, och våra reseledare arbetar hårt för att alla ska få ut det mesta av sin vistelse.
Vi anordnar utflykter och aktiviteter varje dag.

Våra seniorresor körs från september till april, och vi erbjuder resor från 7 dagar till 6 månader, med antingen frukost, hel eller halvpension.
På våra hotell märkta med "senior 60+" erbjuder vi också 150 kr i rabatt per person för alla resenärer som fyllt 60 år. Detta är en rabatt som vi spenderar året runt.

P.S. Kom ihåg att fylla i ditt födelsedatum när du beställer för att aktivera din rabatt.

Reseledar för dessa resor är Reidun Wergeland.
 

Våra hotell som erbjuder seniorresor och långsiktig resa med egen reseledar:

Paphos:
Anemi Hotel & Suites ★★★★
Tasmaria Hotel Apartments ★★★

Ayia Napa:
Melpo Antia Luxury Apartments & Suites ★★★★

Aktiviteter

Vi arrangerar vecko utflykter från hotellet, till vingårdarna och historiska kulturskatter som finns på hela den cypriotiska ön, och ordnar gemensamma middagar med dans och musik, frågesporter, vandring och andra aktiviteter varje dag.
Cypern är mycket berömd för sina historiska upptäckter och här hittar du välbevarade ruiner från romerska palats och städer, grekiska tempel, kyrkor och fort från korsfarare, den heliga staden Aphrodite och mycket mer.
Våra turer arrangeras av norska researrangörer som ligger på hotellet, och vecko tidsschemat varierar varje vecka.

Pafos

Pafos

OM VÅR RESA TILL PAPHOS


I Paphos reser vi till två utvalda och bra hotell med vår resesällskap och reseledare.
Dessa hotell är; 4 * Hotel anemi, beläget i centrala Kato Paphos, inom bekvämt räckhåll från stranden, shopping och restauranger. Anemi ligger nära havet i Paphos och har en av de bästa platserna i staden. Hotellet är nyrenoverat och håller en hög standard. Anemi Only erbjuder lägenheter.
Det andra hotellet är 3 * Hotel Tasmaria. Tasmaria är ett stort och mycket idylliskt litet hotell, beläget strax utanför Kings mall, och the Tomb of the Kings. Här kan du njuta av korta avstånd till restauranger, strand och aktiviteter.
Tasmaria erbjuder lägenheter med ett sovrum eller en kabin lägenhet.

Om Paphos

Paphos är ett perfekt resmål för dig som söker sol, stränder och avslappning. Men Pafos har mycket mer att erbjuda. Platsen har spännande arkeologi, historia och kultur. Det finns många fina utflykter runt ön, och om så önskas kan de kombineras med mjuka sandstränder och fina restauranger. Här kan du gå en promenad, shoppa och njuta av en småstadsatmosfären eller strosa runt bland kulturskatter från antiken.

Paphos är en vacker kuststad sydväst på ön cypern. Pafos har ca 30 000 invånare fördelat i två stadsdelar, ''Kato Paphos'' - nedre Paphos på svenska och ''Pano Paphos'' - översatt till övre Paphos. Kato Paphos är en anordnad semesterort med strandpromenader, vattenland, fiskhamn, restauranger, klippor och små stränder. Det finns minst 170 restauranger, aktiviteter och hotell. Kato Paphos blir därför ofta definierat som öns centrum. I Pano Paphos möts du av vardagslivet till stadens lokalbefolkning och här finns också gamla stan med många genuina restauranger. Det finns också vackra, färgglada torggator med många olika dofter. Alla små gator ger ett intryck av att man går i en labyrint. Pafos har bra infrastruktur och kollektivtrafiken har avgångar var tionde minut. Detta gör det enkelt att ta sig från den ena sidan av staden till den andra utan att va beroende av bil eller taxi.

Vid havet, i utkanten av Paphos centrum ligger ''Petra tou Romiou'' - som också kallas Afrodites födsels plats. Hon är en grekisk gudinna enligt den grekiska mytologin. Afrodite anses dessutom vara den vackraste av gudinnorna och hon representerar kärlek och fruktsamhet. Det finns många lokala myter runt gudinnans krafter, varav en hävdar att det finns ritualer som ger ökad fruktbarhet. Ett exempel på en ritual är att simma runt Afrodites födelseplats tre gånger moturs. Man kan också bada efter midnatt eller hitta en hjärtformad sten i vattnet runt Petra tou Romiou. Ritualerna gör att platsen och gudinnan ofta blir besökt av människor från hela världen.
Vid Petra tou Romiou ligger det en vacker strand som anses att vara den bästa på Cypern.

Under grekisk och romersk tid var Paphos Cyperns huvudstad. Detta har satt sina spår i Paphos i form av mäktiga verk, varav endast ruinerna består av vissa. Ett av verken är den romerska guvernörens slott '' Dionysos''. Golven är belagda med vacker mosaik som fortfarande är bevarat. Slottets storlek är också urskiljbart i ruinerna som ligger i slutet på strandpromenaden i Kato Paphos. Vid Dionysos finns också fornlämningar från Pafos mäktiga fort som under medeltiden vaktade kustvägen in till Pafos. Staden Pafos finns med på UNESCOs lista över natur-och kulturskatter och är ett av världens kulturarv. Själva staden är från den neolitiska epoken och har mycket historia och arkeologiska platser att erbjuda.

Kontakta oss på post@cypernresor.nu, eller ring vår kundservice på tlf +47 401 29 500 om du har några frågor eller om du behöver hjälp med beställningen!

Ayia Napa

Ayia Napa

OM VÅR RESA TILL AYIA NAPA

I Ayia Napa reser vi till det magnifika Hotel Melpo Antia med vår resesällskap och reseledare.
Melpo Antia är ett härligt 4 * hotell beläget i centrala Ayia Napa centrum. Detta hotell, som renoverades 2013, erbjuder ett brett utbud av faciliteter. Hotellet har ett stort spaområde, 2 pooler, 4 restauranger, 1 butik och ett eget bageri. Alla rum har balkong, och hotellet erbjuder luftkonditionerade lägenheter med eget sovrum. 

Om Ayia Napa

Ayia napa ligger på Cyperns östra del. Ayia napa är kanske mest känt för sitt aktiva uteliv på sommarmånaderna, men det finns många andra anledningar att resa hit. Här finns det långgrunda sandstränder med ett glittrande hav och mängder av olika aktiviteter. Det finns också kända kulturskatter. Själva staden är byggd runt ett kloster från 1500-talet, som byggdes för att hedra jungfru Maria. Klostret finner du mitt i staden.

Cypernresor åker till Ayia napa på vintermånaderna när staden är lugn och hotellen fylls av skandinaver. Vårat hotell ligger i centrum och i närheten av stranden. I denna stad behöver du aldrig gå långt för att hitta god mat, shopping eller aktiviteter.

Temperatur

Vintern på Cypern är som en bra svensk vår/sommar. Det är varmt på dagen men lite kyligt på kvällen. Detta passar oss nordbor som därmed kan njuta av en behaglig tillvaro också på vintern.

 

Kontakta oss på post@kyprosreisen, eller ring vår kundservice på tlf +47 401 29 500 om du har några frågor, eller behöver hjälp med beställningen.

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
1 / 2 Stockholm (Arlanda) Senior: Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 2 veckor (Ayia Napa) Mer än 8
7 701:-
Boka
14 / 3 Stockholm (Arlanda) Senior: Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 2 veckor (Ayia Napa) Mer än 8
7 824:-
Boka
14 / 3 Stockholm (Arlanda) Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 2 veckor (Ayia Napa) Mer än 8
7 824:-
Boka
14 / 3 Stockholm (Arlanda) Senior: Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 3 veckor (Ayia Napa) Mer än 8
10 490:-
Boka
11 / 1 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
10 599:-
Boka
18 / 1 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
10 599:-
Boka
25 / 1 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
10 599:-
Boka
4 / 1 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
10 959:-
Boka
1 / 2 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
11 099:-
Boka
15 / 2 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
11 099:-
Boka
28 / 12 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
11 499:-
Boka
29 / 2 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
12 061:-
Boka
14 / 3 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
12 180:-
Boka
7 / 3 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
12 240:-
Boka
8 / 2 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
12 524:-
Boka
21 / 12 Stockholm (Arlanda) Senior: Anemi Hotel & Suites - 2 veckor (Pafos) Mer än 8
12 783:-
Boka

Hotell

Anemi Hotel & Suites

Anemi Hotel & Suites

''Anemi Hotel & Suites erbjuder en oas av lugn, komfort och modern stil för att ge dig en destination som du vill besöka om igen.'' Detta stilfulla boutiquehotellet i Pafos har ljusa, luftiga rum med...
 • Fitness
 • Nær stranden
 • Leilighet
 • Nær sentrum
 • Frokost
 • Senior 60+

Pris från: 8 065:-
Melpo Antia Luxury Apartments & Suites

Melpo Antia Luxury Apartments & Suites

Melpo Antia Luxury Apartments and Suites ligger i Ayia Napas centrum, bara en kort promenad från de vita sandstränderna. En omfattande renovering av alla rum och gemensamma ytor har gett hotellet en f...
 • Bra med barn
 • Fitness
 • Hotell med SPA
 • Nær stranden
 • Leilighet
 • Nær sentrum
 • Bo alene
 • Frokost
 • Senior 60+

Pris från: 6 228:-
Tasmaria Hotel Apartments

Tasmaria Hotel Apartments

Tasmaria hotel apartments ligger i en lugn del av Pafos men i närheten av turistområdet. Tasmaria är ett familjedrivet hotell som ligger 200 meter från de kungliga gravarna och 550 meter från den närm...
 • Nær stranden
 • Leilighet
 • Nær sentrum
 • Helpensjon
 • Halvpensjon
 • All inclusive
 • Frokost
 • Senior 60+

Resekalender

22/2Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 1 ukeFrån 6 228:-
22/2Smartline Mayfair - 1 ukeFrån 6 228:-
14/3Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 1 ukeFrån 6 615:-
29/2Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 1 ukeFrån 6 728:-
14/3Smartline Mayfair - 1 ukeFrån 6 834:-