Skip to main content

Vanliga frågor och svar

PASS OCH VISA

Alla som reser utomlands måste ha ett giltigt pass. Många länder kräver att passet är giltigt minst sex månader efter att ha återvänt hem. Passets namn måste vara identiskt med namnet i flygbokningen. Pass med frimärke från Israel kan leda till nekad tillträde i något land.

När det gäller våra resor till Cypern blev Cypern officiellt EU-medlem 2004, så det kräver ingen separat visum att resa med oss. Resenärer med utländska pass måste kontrollera reglerna för den relevanta ambassaden eller konsulatet. Om du har annan nationalitet än norska är det viktigt att du informerar oss när du beställer så att rätt pass och visuminformation kan lämnas. Det är resenärens ansvar att se till att passet och visumet är giltiga vid avgång. Resan är inte ansvarig för passagerare som inte har detta i ordning.

FÖRSÄKRING

Cypernresor rekommenderar alla sina passagerare att ta ut avboknings- och reseförsäkring. En reseförsäkring är en omfattande försäkring som ger dig stor säkerhet i många situationer och oförutsedda händelser som kan uppstå på din resa. Resa utomlands är ett måste. Kontrollera om din reseförsäkring är giltig över hela världen och gäller under hela reseperioden.

Flyg

Resorna i vårt program är baserade på olika typer av biljetter på reguljära flygningar, ekonomiklass, och lyder under internationella regler. Biljetten kan vanligtvis inte ändras efter att resan har påbörjats och ingen återbetalning beviljas för den delvis använda biljetten. Biljetten kan inte användas av någon annan än den person som den är utfärdad till. Förseningar kan inträffa på grund av väderleksförhållanden, tekniska fel, strejker eller annat, och kunden kan därmed förlora ytterligare en flygförbindelse. Om detta inträffar, kommer det flygbolag du vill resa med att kunna ändra biljetten till närmaste motsvarande flygning med samma företag, eller med annat företag, om detta företag accepterar biljetten. Om förseningen är lång tid, kommer flygbolaget så småningom att ge en förfriskning, en måltid, eller en övernattning, beroende på varaktigheten av förseningen.

För självförvållad försening, t. ex. För den sena uppslutningen av flygningen eller transferbussen kan flygbiljetten inte ändras till en annan anslutning. En ny biljett till fullt pris måste betalas av kunden i så fall.

FÖRSENADE FLYG

Tyvärr kan förseningar uppstå. Flygbolagen har sina egna regler för täckning av mat och alla hotell boende. Dessa regleras av internationella bestämmelser. Sådana villkor är därför inte Cyperns turné.

Bagage

Det är vanligtvis endast tillåtet 1 påse med 20 kg per person när du reser på en turistklass. Dessutom är ett stycke handbagage tillåtet upp till 8 eller 10 kg. Tillåtet bagage gäller för vuxna och barn som börjar 2 år gammal.

Skadat eller förlorat bagage måste omgående rapporteras till flygbolagets kontor på flygplatsen. Skade-och förlust blanketter som fylls på på den relevanta flygplatsen måste bifogas senare försäkringsfordringar. I händelse av försenat bagage betalar försäkringsbolaget eller flygbolaget normalt ett tillfälligt skadeståndsbelopp.

BILJETTER

Biljetter och resehandlingar skickas från oss mellan 14 och 6 dagar före avresa. Du kan läsa mer information om din resa och avgångstid genom att logga in på Min sida.

FLYGPLATSAVGIFTER

Skatter och avgifter relaterade till flygresor betalas vanligen med flygbiljetten. I några länder måste du också betala flygplatsavgift före avgång. Denna avgift ingår inte i resekursen och betalas i lokal valuta på plats.

Reseadapter

På Cypern är 240 V strömkontakter vanliga, samma som i Storbritannien, och därför krävs en reseadapter.
Kontakterna ser så här ut: 

VALUTA

Kreditkort VISA, MasterCard, American Express och Diners kan användas på de flesta platser. Skulle du fortfarande vilja ta med pengar, rekommenderas Euro.
► DnB valutakalkylator

INTERNET OCH TELEFON

Observera att användningen av en mobiltelefon, dator etc. När du är utomlands kan du vara väldigt dyr. Kontrollera före avgång vilka villkor och priser som gäller för din telekomoperatör.

Gruppresor

Gruppturer kräver vanligtvis minst 20-25 deltagare att skicka med en norsk tour guide. Den norska reseguiden kompletterar de lokala engelsktalande guiderna under resan. Om inte annat anges, möter den norska reseguiden mötesgruppen på avgångsdagen i Gardermoen.

VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR


Hur mycket tid i förväg måste jag vara på flygplatsen?
Du bör vara på flygplatsen 2 timmar före avgång.

Hur mycket bagage kan jag checka in på?
1 st per person 20 kg + handbagage/8 eller 10kg.

Hur mycket måste jag betala depostium och när kommer det att betalas?
4000 kr per person. Detta kommer att betalas senast 7 dagar efter bokningen om det finns mer än 35 dagar att avgå. Om det är mindre än 35 dagar måste resans totala belopp betalas minst en timme efter genomförd bokning.

Hur betalar jag?
Din betalning sker via "mina beställningar ". Du loggar in med den e-postadress du registrerade på beställningen och det lösenord du fick. 

Få rabatter om jag bokar mig själv via hemsidan?
Vi har samma priser, vare sig du bokar via telefon eller via vår hemsida. Alla rabatter kommer att vara desamma oavsett hur du bokar din resa. 

Hur lång tid tar överföringen från flygplatsen till destinationen?
Vi landar på Larnaca flygplats. Buss från flygplatsen till Paphos tar 1T 30M, och 40M till Ayia Napa.

Måste jag skriva ut biljetten?
Ja, både biljetten och visumet ska tryckas på papper vid incheckningen på flygplatsen, både i Norge och på Cypern. Våra reseguider hjälper dig om något ska glömmas bort.

Vilket flygbolag flyger Cypern resan med?
Vi flyger med Norwegian flyger direkt till Larnaca från Arlanda och Gardermoen. Du kan läsa mer om flygbolagen här. Flygningen tar 4T 30M.

Vad kostar det att avboka din resa?
Det finns mer än 42 dagar före avresa kommer du att betala en avbokningsavgift på 490 KR + eventuella avbokningsskydd. Du har avbeställningsskydd och du måste avboka på grund av dina egna regler.  Mellan 42 dagar och 15 dagar före avresa är depositionen ej återbetalningsbar och alla andra avgifter som en kortavgift och avbeställningsskydd. Om det är mindre än 15 dagar kvar att avgå kommer du inte att få någon återbetalning. 

Behöver du visum till Cypern?
Alla norska medborgare behöver inte visum. Cypern är medlem i EU.

Är det säkert att resa till Cypern?
Det är helt säkert att resa till Cypern. Cypern är ett av de länder som har minst brottslighet i hela världen. Vi reser bara till den grekiska södra sidan av Cypern.

Resekalender

26/10Anemi Hotel & Suites - 1 ukefrån 14 549:-
26/10Anemi Hotel & Suites - 2 veckorfrån 11 632:-
26/10Anemi Hotel & Suites - 2 ukerfrån 16 483:-
26/10Smartline Mayfair - 2 veckorfrån 9 111:-
26/10Senior: Melpo Antia Luxury Apartments & Suites - 2 ukerfrån 12 866:-